REbuild 2021 – Program

Időpont Program Program
09:00 – 09:10

Köszöntő – László Géza (tulajdonos, Netvestor Cégcsoport)

09:10 – 11:20

Várható trendek, folyamatok

A délelőtt moderátora: Duca Andrea (managing partner, HD Group)

09:10 – 09:30

Várható gazdasági trendek 2021-ben

Előadó: dr. Karsai Gábor (vezérigazgató-helyettes, GKI Gazdaságkutató Rt.)

09:30 – 09:55

Fogyasztói Trendek 2021

Hogyan hatnak a vásárlói döntésekre az elmúlt időszak bezárásai: nő a márkák iránti bizalom, vagy csak az ár számít? Mi történt a márkaélménnyel, és a fogyasztók élményszegénysége hogyan oldható fel?

Előadó: Fazekas Ildikó (igazgató, Önszabályozó Reklám Testület)

09:55 – 10:20

HR trendek 2021

A hazai HR és toborzási gyakorlatot befolyásoló folyamatok a koronavírus járvány hatásainak tükrében
Előadó: Szokody Ágnes (marketing manager, Randstad Hungary)

10:20 – 10:30

Szünet

10:30 – 11:45

Leadership

10:30 – 10:55

3 tipp hogyan válj jó vezetővé egy változásokkal teli időszakban!

Mihez kezdjünk vezetőként, ha a virtuális térben széthullanak a munkatársi bizalmi kapcsolatok? Hogyan tudjuk megakadályozni a bizonytalanság és a pánik terjedését a szervezet hálózatában? Mi történik, ha nem látunk rá közvetlenül arra, hogy hogyan dolgozik a csapatunk? 2021-ben nagyon sok tényező teszteli, hogy életképes-e az a vezetői eszköztár, amit korábban jó hatásfokkal alkalmaztunk. A prezentációban adok egy áttekintést azokról az eszközökről, amelyekkel vezetők sikeresen kísérleteztek az elmúlt időszakban.

Előadó: Hári Péter (CEO, CX – Ray)

10:55 – 11:20

Szembenézés és válságkommunikáció a vezetői munkában

Egy vezető akkor képes hitelesen jelen lenni, és hitelesen kommunikálni, ha ő maga rendben van. Ennek alapja, hogy tisztában van a viharos helyzetekre jellemző belső- és személyközi dinamikákkal, képes felismerni őket magán és munkatársain, illetve rendelkezik azzal a tudatossággal és eszköztárral, melyekkel kísérni és támogatni tudja munkatársait a nehézségek leküzdésében. Mik ezek a nehézségek? Félelem az ismeretlentől, szorongás a jövő bizonytalansága miatt, a kontrollvesztés érzése, a veszteségek feldolgozása, és az energiák visszaépítése. A Hard Times Leadership témáit fogjuk áttekinteni az előadáson.

Előadó: Svéda Dóra (alapító, Coachingcentrum)

11:20 – 11:45

„Te is lehetsz kivételes!”- Mit tehet az első számú vezető a cége sikeréért?

Egy vállalat csak akkor lehet sikeres, ha egészséges. Egészségének alapja pedig az első számú vezetőn múlik, ezért a vállalati márkaépítést meg kell előznie a személyes márkaépítésnek. A self branding nem a külvilág felé kialakítandó képről szól, hanem annak tudatosításáról, hogy a melyek a vezető személyiségjegyei, erősségei, gyengeségei, értékei. Csak akkor tud egy ember sikeresen céget vezetni, ha tisztában van önmagával és saját belső és külső márkájával. 

Kerekasztal: Carla Galli (személyiség- és szervezetfejlesztő tréner) és  Lakatos Zsófia (Superbrands Bizottság tagja, Emerald PR)

11:45 – 12:30

Szünet

12:30 – 14:00

SZEKCIÓ I.

Kérjük, válassza ki az alábbi két modulok közül azt, amelyiket élőben szeretné követni az esemény ideje alatt!

12:30 – 14:00

MODUL A: MARKETING

Social media trendek és újdonságok 2021-ban

Mit hozott a 2020-as év a COVID-on túl a közösségi média felületeken? Milyen új trendek és hullámok jelentek meg, vannak-e rendszerek, amelyek nyertesei vagy éppen vesztesei lettek az időszaknak? Mit érdemes kipróbálni az új funkciók közül, és mire számíthatunk még 2021-ben? Rövid piaci áttekintés és eszközbemutató előadás tippekkel és trükkökkel. 

Előadók:  Szabó Edit (digitális marketing stratéga)

Védd magad a járványszerűen terjedő hibás kommunikációs eszközhasználattól!

A pandémia minimalizálta a személyes találkozók számát (az ügyfelekkel és a munkatársakkal is), ellenben – érthetően – minden korábban elképzelhetetlen mértékben megnőtt az e-mailes forgalom és a videos kommunikáció mennyisége. Ezzel viszont nem tartott lépést az a speciális tudás, ami szükséges lenne az új kommunikációs helyzetben. Az előadás e probléma kezelésére ad konkrét javaslatokat szórakoztató példák, esettanulmányok bemutatásával.

Előadó: Serényi János (Videotréning.hu)

Egy ügyfélkapcsolat újjászületése és újrapozicionálása a Covid közepén

Szuper a termék, szuper a cég – de ha az ügyfélszolgálat nem bírja a tempót, azonnal jönnek a negatív értékelések. És ha egyszer csorba esik a cég publikus megítélésén, azt nem elég csupán menedzsmettel helyreállítani: annak kifelé is „nagyot kell szólnia”! Egy ügyfélszolgálat sikeres újraszervezésének ÉS újramárkázásának története, lépésről-lépésre, sok azonnal adaptálható ötlettel – vesd be őket, még mielőtt lecsillagoznak!

Előadó: Janata Krisztina (Co-Owner, Marketing Commando, a METU címzetes docense, a Szövegírás szenvedéllyel című könyv szerzője )

Szekcióvezető: Szelthoffer Ilona 

MODUL B: MUNKAVÁLLALÓI ÉLMÉNY

Munkavállalói élmény és empátia – Hogyan építhetünk sikeres munkáltató márkát pandémia idején

Ha egy cég ma meg akarja tartani munkaerőpiaci helyzetét, akkor legalább akkora energiát kell szánnia a munkavállalók élményének újragondolására, mint amennyit az ügyfélélmény tervezésére fordít. A pandémia nyomán eljött egy olyan időszak, ahol feketén-fehéren kiderül, hogy a munkáltatói márkaígéret csupán egy ügynökség által kitalált, üres szlogen, vagy olyan hiteles üzenet, ami mögött valódi vállalás van. A munkáltatói márkaépítés egy belülről kifelé induló folyamat, a meglévő cégkultúrán, a munkavállalói élményen alapszik, éppen ezért, ha sikeres márkát szeretnénk építeni, ezek formálásával kell kezdenünk.

Előadók: Radnai – Tóth Judit (alapító, employer branding tanácsadó, Talentbrand)

Kinek a felelőssége a munkavállaló jólléte, mit tehet a vállalat a mai helyzetben, hogyan kezeljük partnerként a dolgozókat és miért fontos ez az egész?

Amióta az Y generáció belépett a munkaerőpiacra az egyéni jóllét egyre fontosabbnak tűnik, miközben az ezzel kapcsolatos kérdések is sokasodnak. És ha ez nem lenne elég: a „Z-ék” itt állnak az ajtóban és még többet akarnak. A dolgozói wellbeing felelősségének tisztázása fontos és égető feladat, mert a munkaerő ma már nagyobb részét kitevő generációk „kosarában” ez a téma kiemelt fontosságú.

Előadó: Dobai Gábor (vezérigazgató, The WorkLife Company)

Vajon látszólagos vesztesekből születhetnek-e győztesek?

Mit tanulhatunk az event- és a vendéglátó szektortól? Két olyan szektortól, amelyet a legintenzívebben érintett az elmúlt időszak, és olyan vezetőktől, akik a piacon mindig is úttörők és véleményformálók voltak. Új üzleti trendek vannak születőben, amelyek mellett már te sem sokáig mehetsz el.

Kerekasztal: Kulcsár Zita (Founder, Employer Branding/EX/Talent Strategist, Worki), Hlatky-Schlichter Hubert (alapító, KIOSK Budapest, alapító és cégvezető, Michelin-csillagos Babel Budapest), Semsei Rudolf (Budapest Party Service tulajdonos, VakVarjú Éttermek tulajdonos)

Szekcióvezető: Inzám Andrea

14:00 – 14:10

Szünet

14:10 – 15:10

SZEKCIÓ II.

Kérjük, válassza ki az alábbi két modulok közül azt, amelyiket élőben szeretné követni az esemény ideje alatt!

14:10 – 15:10

MODUL C: ESETTANULMÁNYOK

Hogyan érhető el hazánk egyik legmagasabb bizalmi indexe az ügyfelek körében?
Felelős magatartás, mint a legfontosabb márkaérték – a Szerencsejáték Zrt. példáján keresztül

A szerencsejátékok régóta jelen vannak az emberiség mindennapjaiban, a különféle fogadások kedveltek voltak már az ókori Kínában, Egyiptomban, és a Római Birodalomban is. Napjainkban a magyar háztartásoknak mintegy kétharmada játszik kisebb-nagyobb rendszerességgel a Szerencsejáték Zrt. játékaival, de ez a játékos attitűd világszerte erősödést mutat. A nemzeti lottótársaság az elmúlt években folyamatosan az egyik legmagasabb bizalmi indexet érte el a hazai magyar vállalatok között, miközben üzleti mutatói alapján az európai szereplők között is az élvonalban van. Teljes tevékenységének, így marketingaktivitásainak is egyik alapja a törvényi előírásokat jóval meghaladó felelős megközelítés, amely gyakran felülírhatja a profitorientált célrendszert.

Előadók:  Bánhegyi Zsófia (Szerencsejáték Zrt.)

Kapcsolatépítés 2021-ben
A kétoldalú kommunikáció ereje
Hogyan vigyük át hatékonyan az online térbe netwörkinget és a beszélgetést?

Előadó: Sághy Krisztina (Networking Artist, tréner, alapító, Kompánia)

Kríziskommunikáció mesterfokon?

Az elmúlt év mérhetetlen káosza közepette a szervezeteken múlott, hogy megfelelő információt nyújtsanak az alkalmazottaknak. Sok esetben saját szerepkörüket átlépve válaszoltak meg olyan kérdéseket, amelyek tradicionálisan nem tartoztak a szervezeti kommunikáció eredeti hatáskörébe. Vajon hogyan és hol húzzuk meg a határokat egy olyan helyzetben, amire senki sincs felkészülve? Hogyan érdemes tájékozódni a munkavállalók igényeiről, és mire ajánlott a kötelezőn felül reagálni? Sikerek, buktatók, távlatok…

Kerekasztal: Kulcsár Zita (Founder, Employer Branding/EX/Talent Strategist, Worki), Angoujard Klaudia (belső kommunikációs manager, Auchan)

Szekcióvezető: Szelthoffer Ilona 

MODUL D: ÖKOKOMMUNIKÁCIÓ

Márkaépítés a pandémia alatt és után

A pandémia fizikailag le fog csengeni, de csak úgy, mint Hellász, Róma, egy világháború vagy az első holda szállás múltak el: a jelenkor tananyag lesz. Ahogy az emberiség vizsgázott, amilyen defekteket és amilyen innovációkat hozott e korszak, ahogy a kormányok, a gazdaság szereplői, illetve a művészek minderre reagáltak, stb. Ma még úgy foglamazunk, “legyen már vége, jó lenne elfelejteni végre”, abból csak a mondat fele lesz igaz. Legalább 3 generációra lesznek közvetlen hatással a napjaink az egész bolygón. Előadásomban innen indulunk és megnézzük, hogyan alakul át a márkázás, és hogyan tudjuk erőinekt úgy formálni, hogy 3 generáció múlva is legyen kinek marketinget “csinálni”.

Előadó: Kun Miklós 

Zöld álca vagy zöld valóság?

A márkák zöld kommunikációja kétélű fegyver, úgy ökológiai mint márkaépítési szempontból. Ha rosszul csinálják, fordítva sülhet el, ha jól csinálják, viszont mindkét területen nagyon hasznos lehet. Igazából 3 választásunk van márkaként: vagy jól csináljuk a zöld kommunikációt, vagy rosszul, vagy egyáltalán nem csináljuk. Ez utóbbi nagyon bölcs választás lehet, ha nincs igazán értékes mondanivalónk, jobb, ha csöndben maradunk. Viszont az egész téma megkerülhetetlenül aktuális, tehát a márkák döntéskényszerben vannak, választaniuk kell a 3 lehetőség közül. Mi ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, ugyanakkor minél több csatornán elmondani, hogy a téma egyre inkább aktuális, beszélnünk kell róla. A kerekasztal-beszélgetés során két olyan márkával tudunk a témáról beszélgetni, akik a tettek és a kommunikáció szintjén is fontosnak tartják a zöld gondolatot. 

Kerekasztal:

Berta László (ügyvezető, Firehouse Reklámügynökség), Bujtás Attila (ügyvezető, UCANMAKIT Kft.), Kozák Krisztina (marketing vezető, Mizse), Mihály Eszter (fenntarthatósági manager, Hell Energy Group), Paul Ágnes (kommunikációs tanácsadó, Organic Communications), Vér Balázs (kreatív igazgató, DeepInsight)

Szekcióvezető: Baranyay Zsófia

 

A programváltozás jogát fenntartjuk. 

Regisztráció

Foglald le a helyed most!

Előadóink

Találkozz a téma kiváló képviselőivel!