Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Termékből szolgáltatás, avagy növeld a bevételeidet előfizetési szolgáltatás indításával

2023. 06. 13. @ 09:30 - 12:30

Szeretnél kisebb marketingköltéssel nagyobb bevételt elérni? Gondolkodtál már azon, hogy termékek helyett szolgáltatásokat is tudnál értékesíteni? Mit szólnál hozzá, ha minden hónapban, előre tervezhetően, ismételten bevételhez jutnál?

Ilyen megoldást nyújthat az előfizetéses modell alkalmazása, amely bár külföldön évek óta népszerű, itthon még kevés webshop él ezzel a lehetőséggel. Az előfizetéses üzleti modellben a vásárlók heti, havi vagy éves díjat fizetnek a termékeidért vagy szolgáltatásaidért, és bizonyos idő elteltével megújíthatják előfizetésüket. Ez a keretrendszer lehetővé teszi a meglévő vásárlói bázisok jobb kihasználását oly módon, hogy állandó bevételt hozunk létre.

Gyakorlati példákon keresztül bemutatjuk az előfizetésben rejlő lehetőségeket és csapdákat, és egy mini workshopon kirakjuk a cégedre szabva, hogy miként tudod átalakítani a bizniszed termékből szolgáltatásalapúvá.

Program:

Időpont Téma Előadó
09.30 -10.00 Az előfizetéses modellről feketén fehéren Stampf Attila (ügyfélélmény szakértő, Humanize.studio)
10.00 – 11.00 Előfizetéses modell lehetőségei és buktatói – esetek, tapasztalatok megosztása Stampf Attila (ügyfélélmény szakértő, Humanize.studio), Lévai Richárd (közösségi média szakértő, Liftup), Horváth Beáta (tulajdonos, Pixibox), Csorba Anita (alapító, Inspirációk Élménystúdió – Inspibox megálmodója), Mándó Milán (alapító és ügyvezető, Minner.hu)

Moderátor: Káli György (service designer, Humanize.studio)

11.00 – 12.30 Mini workshop: Cégedre szabott az előfizetés kialakítása Káli György (service designer, Humanize.studio)

 

A rendezvény díjmentes, de korlátozott számban tudunk jelentkezést fogadni, így érdemes mielőbb regisztrálni! 

 

Előadók:

Csorba Anita

Az Inspibox és az Inspikid Klub védnöke. Magyarországon elsőként alkotott meg egy olyan kreatív dobozt és online klubtagságot, mellyel összekapcsolja az online és offline világot. Az Inspibox és az Inspikid Klub segítségével ennek a két világnak az egyensúlyát teremti meg a gyermekek számára.

 

Horváth Beáta

2012-ben indította el meglepetés-csomag szolgáltatását, mely egyedülálló volt akkoriban a hazai piacon. Bár a reklám mindig közel állt hozzá, korábban mégsem dolgozott a szakmában. Az amerikai beauty-box ötlet honosítását követően azonban már nemcsak a reklám területén tudta megvalósítani álmát, de ezen keresztül a kozmetikumok iránti hobbija is a munkájává válhatott. Amatőrként, ügynökség nélkül épített fel egy erősen beauty-affinis közösséget, amellyel a PIXIBOX mára igazi love-brand és élménymarketing eszköz lett. A 10 év alatt szerzett szakmai tapasztalatát pedig kozmetikai cégek számára nyújtott tanácsadás szolgáltatássá tudta váltani, illetve a PIXIBOX-szal szerezett jelentős adatbázisával további B2B szolgáltatásokat fejleszt, mint például a piackutatás.

Káli György

Káli György 10+ éve foglalkozik kommunikációval és 6+ éve vezet design thinking, service design projekteket. Emellett a Service Design Day főszervezője és az ExperienceCon nemzetközi ügyfélélmény konferencia társszervezője. A közelmúltban Humanize néven indított CX ügynökséget: csapatával segít a vállalatoknak újragondolni a digitális vásárlási élményüket.

Lévai Richárd

Lévai Richárd hivatalos Facebook Blueprint és Digital Marketing Institute minősítéssel rendelkező szakember, a Liftup Kft. ügyvezetője, az üzleti eredményeket szállító közösségi marketing specialistája. Több, mint 20 éve segít vállalkozásoknak sikereket elérni az online marketing területén. Első Google Ads minősítését 2011-ben szerezte meg, első Facebook Blueprint minősítését pedig 2017-ben. 2021-ben az elsők között szerezte meg Magyarországról a Digital Marketing Institute Social Media Specialist minősítését.

Mándó Milán

Mándó Milán a Minner.hu alapítója. Marketing és üzleti modell tanácsadó. Az oldalán több, mint 2500 üzleti témájú cikk van fent. Ez az egyik legnépszerűbb magyar nyelvű, vállalkozók számára készített szakmai magazin és podcast. Oldalának havi látogatottság stabilan 200.000 körül mozog, illetve a Minner Akadémia oktatóanyagaiból több, mint 10.000 ember tanul rendszeresen.

Stampf Attila

Stampf Attila 17+ éve foglalkozik márka- , szolgáltatás-marketinggel és customer experience-szel. 7+ éven keresztül vezette a Magyar Telekom, Erste Bank ügyfélélmény területeit. Ügyfélközpontú átalakítási program, stratégia keretében sikeresen újra formálta az ügyfél folyamatokat, a belső működést, és service design módszerekkel új gondolkodásmódot terjesztett el. A customer experience transzformáció áll az érdeklődésének középpontjában. Jelenleg vállalatoknak segít ügyfélélmény stratégia tervezésben, innovációs és service design projektekben a Humanize studio csapatával

Részletek

Dátum:
2023. 06. 13.
Időpont:
09:30 - 12:30
Esemény kategória:

Helyszín

BrandExcellence HQ
Vihar u. 18.
Budapest, 1035 Magyarország
+ Google Térkép
Honlap:
https://brandbook.hu