Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Márkaépítés a munkaerőpiacon konferencia 2017

2017. 02. 22. @ 09:30 - 14:00

A 2017-es témánk “Márkaépítés a munkaerőpiacon” lesz, mely során a résztvevők a munkáltatói márkáról, toborzásról, munkavállalók megtartásáról, motiválásáról kaphatnak inspiráló megoldásokat.

A konferenciát több workshop szekció teszi interaktívabbá: a résztvevők a program elején összeállítják az egyedi probléma térképüket, melyre a konferencia végére az elhangzott előadásokról, beszélgetésekből megoldás térkép alakul ki.

Témák:

– A magyar munkaerőpiac helyzete: számok, tendenciák.

– Ki mit keres? Munkaközvetítés, munkaerő kölcsönzés

– A legjobb magyar munkahelyek? Hogyan mérhetjük, értékelhetjük ezt?

– Márkaépítés szempontjai a munkaerőpiacon

A konferenciáról készült beszámoló itt olvasható. 

A konferenciáról képekben:

[cws_gpp_images_by_albumid id=6390001556440775665]

Tervezett program:

9.00 9.20 regisztráció, welcome drink, ismerkedés
9.20 9.30 dr. László Géza (Netvestor) köszöntője, program ismertetése
PROBLÉMA TÉRKÉP 9:30 9:50 Probléma térkép workshop
facilitátor: Podmaniczky Éva (Kontakt Alapítvány) és Dr. Tóth Krisztina (Coachingcentrum)
TOBORZÁS 9:50 10:50 Modul 1. – Toborzás – cégek és munkavállalók szemszögéből
Téma felvezető:
9:50 10:05 Várdai László (Pannon-Work értékesítési igazgatója)

A toborzás kérdése manapság teljesen új kihívások elé állítja a munkáltatókat. Az elmúlt években drámaian megváltozott a munkaerő piac, egyrészt a gazdaság átalakulása, másrészt a demográfiai változások következtében. A felvezető előadás alapvetően kérdéseket feszeget és probléma gócokra hívja fel a figyelmet, feltárva és tudatosítva a manapság érezhető tendenciákat, de meghagyja a válaszadás lehetőségét a szekcióban következő workshopoknak.

10:05. 10:35 Szekció vezetők:
A Munkavállaló hangja – Kelemen Melinda (munkaügyi kapcsolatok szakértő, Liga Szakszervezetek)

Mit szeretne a munkavállaló?/ Miért panaszkodik / hallgat a dolgozó? Mi az a szakszervezet? Kollekítv és egyéni  érdekérvényesítés.

B Mit keresnek a fiatalok? – Nemes Orsolya (Milestone Solutions Lab vezető trénere)

A jó employer branding őszinte, transzparens és illik a szervezethez, nem árul zsákbamacskát // Adatok arról, hogy a fiatalok mit keresnek egy-egy cégnél (ha lehámozzuk a csilivili mázat, mire kíváncsi egy Y / Z generációs).

C Mire vágynak az „irodai/szellemi” munkát keresők? – Balogh Péter (NNG ex-vezérigazgatója és a DreamJo.bs ügyvezetője)

Mire vágynak a fehérgalléros munkát keresők? Eddigi tapasztalatok egy világhírű szoftvercég felépítéséből és a DreamJo.bs állásportál elindításából. Tényleg annyira mást akarnak a fiatalok vagy csak jobban akarják ugyanazt? Min múlik egy csapat sikere? Gondolatébresztő és közös gondolkodás Petyával.

D Mit keresnek a fizikai munkások? – Várdai László (Pannon-Work értékesítési igazgatója)

Hogyan elehet hatékonyan megszólítani a kék galléros munkavállalókat? Mit érdemes ajánlani nekik és mit nem? Mik a jellemző bérek keleten és nyugaton? Összességében hogyan lesz versenyképes a fizikai munkaerő piacon egy vállalkozás?

E Célcsoport kiismerése social listeninggel – Südi Anna (Neticle marketing menedzsere)

Mit árulnak el magukról a potenciális munkavállalók a közösségi médiában? Hogyan építhetünk erre a toborzásban? A publikus online térben rengeteg olyan bejegyzés lelhető fel, ahol munkavállalók árulnak el információkat vágyaikról, céljaikról, munkahelyi panaszaikról. Az így keletkező tartalmak elemzése komoly segítséget jelent a potenciális munkavállalók mélyebb megértésében – és megszólításában.

10:35 10:50 Szekció eredmények beszámolói
10:50 11:00 KÁVÉSZÜNET
közben:

VideoMentor workshop – Microlearning win-win alapon – dr. Serényi János (az Értéktrend Consulting ügyvezető igazgatója)

VideoMentor – A munkaerőbarát képzés alapja. Folyamatos tanulás, kis egységekben, bárhol, bármikor. Egy digitális micro-learning platform, amely akár napi 5 perc ráfordítással folyamatos gyakorlást tesz lehetővé. Gyors, megbízható és hatékony. A hagyományos tréningek 60-70%- os tudásvesztésével szemben lehetőséget nyújt a tananyag aktív gyakorlására, mélyebb elsajátítására.

MEGTARTÁS 11:00 12:00 Modul 2. – Munkavállalói életút – fejlesztés, lojalitás – megtartás, CSR
Téma felvezető:
11:00 11:15

Radnai-Tóth Judit (AON Hewitt Employer Branding területvezető)

A HR korábban folyamatok tervezéséről, fejlesztéséről szólt, ma azonban a HR szakemberek fókuszában sokkal inkább a munkavállalói élmény áll.  Az élmény, amelyet egy munkavállaló akkor él át, amikor jelentkezik egy állásra, amikor először megy be a munkahelyére, amikor problémákkal szembesül, amikor a főnökére gondol,  és amikor úgy dönt, máshol folytatja. Az hogy ez az élmény milyen, hat a lojalitásra, az elkötelezettségre és munkáltatói márkára egyaránt, ez a titkos összetevő, ami megkülönbözteti az egyik munkahelyet a másiktól. 

11:15 11:45 Workshopok:
F Leadership – coach szemléletű vezetői eszköztárSvéda Dóra (Coachingcentrum ügyvezetője)

A Leadership – coach szemléletű vezetői eszköztár workshopon a résztvevők bevonásával, közös munkával egy vezetői toolkitet építünk, amelyet hazavihetnek a résztvevők. A workshop a jó vezetőre mint márkaelemre fókuszál, célja annak tudatosítása, hogy a legfontosabb brand-építőkő maga a tudatos vezető.

G Kreatív, motivált munkatársak – Kreatív Partnerség – Németh Szilvia (T-TUDOK Zrt. ügyvezető igazgatója)

A modern gazdasági környezetben a munkavállalóknak rugalmasnak, az új dolgok tanulására fogékonynak, a munkahelyváltásokra késznek, és kockázatvállalásra és kockázatkezelésre is alkalmasnak kell lenniük. Ezeknek a kompetenciáknak és készségeknek a kialakulása kellő fegyelmet, rugalmasságot, kíváncsiságot és képzelőerőt feltételez. A modern munkahely fontos kívánalma az is, hogy a különféle tudású, képességű, szociális és kulturális hátterű munkatársak képesek legyenek együtt dolgozni. A jelen workshop a mindezeket lehetővé tevő, ún. 21. századi kompetenciák fejlesztésének lehetőségeit járja körül, lehetőséget teremtve az önértékelésre.

H Munkavállalói életút és élmény tervezés (lojalitás, elégedettség)Fogarasy Tamás (Exalt Interactive kreatív igazgatója és a MOME oktatója), Boros Judit (service designer, Exalt)

A brand élménye a munkavállalói életutakat is áthatja. Hogyan tervezzük meg a legoptimálisabb élményt  és milyen eszközök lehetnek segítségünkre ebben? A service design mini workshopon ezeket a kérdéseket fogjuk körüljárni egy vezetett szimulációval.

I CSR – munkavállalói aktivitás és a civil szervezetek – Podmaniczky Éva (Kontakt Alapítvány, Toldi ház szakmai vezetője)

A workshop keretében a munkáltatók és a civilek kapcsolatának, együttműködésének (CSR) lehetőségeit járjuk körben. CSR-munkavállalók-civil! Hogyan köthetjük össze ezt a három fogalmat? Hogyan tud egy civil szervezet a munkáltatói márkához kapcsolódni? Tud-e segíteni a civil szervezet a munkavállalói motiváció, vagy együttműködés erősítésében, vagy munkahelyi konfliktus kezelésben?

11:45 12:00 Workshop eredmények beszámolói
12:00 12:30 SZENDVICSEBÉD
közben:

VideoMentor workshop – Márkaépítés munkaerőbarát tréninggel – dr. Serényi János (az Értéktrend Consulting ügyvezető igazgatója)

MÁRKAÉPÍTÉS 12:30 13:15 Kerekasztal – Munkáltatói márka kialakítása, üzemeltetése, employer branding trendek, tipikus buktatók, belső kommunikáció, HR marketing, HR-PR
Téma felvezető:
12:30 12:45 Kádár Balázs (Bindermann I The Employer Branding Company ügyvezető partner és MPRSZ Employer Branding Tagozat vezetője)
12:45 13:15 Beszélgető társak:
Felkai György (ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója)
Gáspár Ferenc (McDonald’s Kft. HR igazgatója)
Kun Miklós (MediaCom Magyarország stratégiai igazgatója)
Oláh Alexandra (Jófogás.hu és Használtautó.hu marketing igazgatója)
Szekeres Zita (DuPont Magyarország közép-európai HR vezetője)
Lakatos Zsófia (Magyar Public Relations Szövetség elnöke)
MEGOLDÁS TÉRKÉP 13.15 14.00 Zárás – megoldás térkép felrajzolása, output véglegesítése

A nap zárásaként a workshopokon és szekcióüléseken elhangzottakat fogjuk rendszerezni, és a résztvevőkkel közösen értékelni.

facilitátor: Podmaniczky Éva (Kontakt Alapítvány) és Dr. Tóth Krisztina (Coachingcentrum)

Partnereink:

 Superbrands Magyarbrands POY   Magyarbrands

Részletek

Dátum:
2017. 02. 22.
Időpont:
09:30 - 14:00
Esemény kategória:

Helyszín

Kinnaprs House
Váci út 91.
Budapest, Pest 1133