Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Brands Klub Extra: díjak és szabályok

2020. 07. 01. @ 10:00 - 12:00

Magyarországon az elmúlt évtizedekben sok üzleti díjazási rendszer kezdte meg a működését, időnként egészen vadregényes formában. Vannak franchise-rendszerben, nemzetközi háttérrel működő díjazások és vannak hazai koncepció alapján kiosztott elismerések.

A díjazás szervezőinek gyakran elkerüli a figyelmét, pedig fontos: amikor ezek a díjak valamilyen termékhez vagy szolgáltatáshoz kapcsolódnak, nem csak etikai normákat, hanem a fogyasztókat védő jogszabályokat is be kell tartani.

Következő Brands Klub Extra témája ezeknek a díjazásoknak a működtetésével kapcsolatos magyar és európai szabályozás lesz.
Szakértőink dr. Szakadát László és dr. Zavodnyik József ügyvéd, versenyjogi és fogyasztóvédelmi szakértők, korábbi versenytanácstagok.

A beszélgetést dr. László Géza, a Netvestor Kft. ügyvezetője vezeti.

A beszélgetésen szó esik majd a vonatkozó törvényi szabályozásról, annak intézményeiről, a vállalkozások díjakhoz kapcsolódó kommunikációjával kapcsolatos elvárásokról és a díjazási rendszerekkel kapcsolatos GVH eljárásokból megállapítható elvárásokról. Ennek kapcsán körüljárjuk azt, mi a termék- és kategória díjak gazdasági értelme, miért lehet jó egy díj a piacon a fogyasztók számára. A kiválasztás, a mérés és így a díjazás megbízhatóságának a kérdéseit is igyekszünk áttekinteni majd és a díjazások piacáról a verseny kontextusában is szót ejtünk majd.

A beszélgetésre elsősorban azokat az érdeklődőket várjuk, akik hasonló tevékenységet folytatnak, pl. zsűritagként, vagy lebonyolítóként.

Az esemény díjmentes, de regisztrációhoz kötött! 

Részletek

Dátum:
2020. 07. 01.
Időpont:
10:00 - 12:00
Esemény kategória:

Helyszín

Zoom
Magyarország + Google Térkép