Brandbook Magazin Online 2024

A BRANDBOOK MAGAZIN ONLINE a print Brandbook Magazin szakmai változata, amely a már megjelent kiadvány anyagát erősíti marketing és kommunikációs tartalmakkal, így elsősorban az üzleti döntéshozóknak, marketing és kreatív szakembereknek szól.

Az első szám a Brandexcellence Program szakértőinek a bevonásával készült, fókuszában a szakmai edukáció áll. Üzleti rendezvényeink misszióját helyeztük át a digitális térbe, ily módon is támogatva a hazai piac vezető márkáinak döntéshozóit.

Kiadványunkban közel 30 hazai szakértő osztotta meg tudását és tapasztalatát a vállalati PR és marketing olyan területeiről, mint a márkaépítés, a kommunikáció, a digitalizáció, a munkáltatói márkaépítés, valamint az énmárka és a vezetői szerepek. A fenntarthatóság évek óta állandó témája a print magazinnak, az online kiadványunkban is részletesen foglalkozunk ezzel a témakörrel (is).

Kiemelt témák:

  • Miért fontos az employer branding területén stratégiában gondolkodni?
  • Mire vágynak leginkább a hazai munkavállalók?
  • A digitális élmény az új branding – az „élménymárka kora”
  • Az ügyfél életút menedzsment és az e-mail kommunikáció szerepe 2024-ben
  • Stressz és megküzdés a vezetői munkában
  • A LinkedIn szerepe a személyes márkaépítésben
Lapozz bele a magazinba!

Szerezd meg díjmentesen a magazint az alábbi adatok megadásával:





    Feliratkozom a Brandbook Hírlevélre!

    Brandbook Magazin Online szerzői:

     

    Bányai Klaudia

    A greenwashing jelenségével először fogyasztóként találkoztam, amikor a tudatos, környezetbarát életmóddal kezdtem el foglalkozni. Gazdasági tanulmányaim során egyre jobban belemélyedtem a tudatos fogyasztói magatartás és a fenntartható gazdasági rendszerek kutatásába. Azóta az Organic Communications projektmenedzsereként mind a civil szférában, mind a versenyszférában támogatom a környezet megóvását szolgáló kezdeményezéseket.

    Bendl Mátyás

    Bendl Mátyás 2000-ben alapította youth marketing- és médiafókuszú cégét, amely a 15–25 éves célcsoportra specializált integrált kampányokat nyújt ügyfelei számára. A fiatalok e lérése é s megszólítása állandó új kihívást jelent a számukra. Szakadatlanul kell tartaniuk a lépést az ifjúsággal, hiszen ez jelenti az állandóságot, a fiatalságszérumot és az ősz hajszálakat egyaránt.

    Bereczki Enikő

    Több hazai és nemzetközi szervezet ifjúsági és generációs szakértője. Generation Dilemmas csapatával 2015 óta intergenerációs tréningeket tart, mentorál, kutatásokat végez vállalatok számára intergenerációs témában. A rejtélyes Z generáció -Együttműködés a mai tizen-huszonévesekkel című sikerkönyv szerzője.

    Hinora Bálint

    A Positive Adamsky ügynökségi csoport Magyarország egyik vezető tanácsadó, kommunikációs és marketingügynöksége. Nemzetközi márkák, magyar márkák és non profit szervezetek alkotják az ügyfélportfólióját. Számos szakmai díjjal és nemzetközi kompetenciával rendelkező kollégával rendelkeznek, egyik fő szakterületük a külpiaci terjeszkedés.

    Káli György

    Káli György tizenöt éve foglalkozik kommunikációval vállalati és ügynökségi oldalon, amelyből tíz éve digitális marketing stratégia-építés a specialitása. Jelenleg a fogyasztói élmény (CX-) a dizájn, a munkavállalói élmény (EX-) tervezése, illetve a digitális transzformáció állnak szakmai érdeklődése fókuszában. A Service Design Day konferencia főszervezője, a Social Design Jam társszervezője.

    Kleb Zsófi

    Az elmúlt 10 évben számos helyen megfordult a média és a kommunikáció területein, mielőtt a digitális marketing felé vette az irányt. A HiData csapat oszlopos tagjaként több mint 4 éve dolgozik azon, hogy az ügyfelek a legjobb minőségű szövegeket kapják kézhez. Imád zsonglőrködni a szavakkal és Sherlock Holmes elszántságával nyomoz a releváns kulcsszavak után.

    Kocsis Norbi

    A HiData szakmai vezetőjeként csapatával számos magyar és nemzetközi SEO projekten dolgozik aktívan, személyre szabott, okos megoldásokat keresve az ügyfelek egyedi problémáira. 2014 óta foglalkozik
    SEO-val, 10 éves pályafutása során olyan márkákkal dolgozott együtt, mint a WizzAir, Decathlon, Regio Játék vagy Velux, de nagy kedvvel dolgozik kevésbé ismert márkák felfuttatásán is.

    Kőszegi András

    Márkatanácsadó, az onBRANDS hírportál alapítója és a SkillX Technologies vezérigazgató- helyettese. Az elmúlt évtizedekben hazai felsőoktatási intézmények vendégelőadója, kurzusvezetője, de tartott szemináriumot CSR- és márkatémában a Singapore Management Universityn is. Jelentős kerekasztal-beszélgetések moderátora, konferenciák, vállalatok, szervezetek márkainspirációs előadója, szakmai díjak zsűri tagja. Az „EZ A BRANDING 51 MÁRKÁS BESZÉLGETÉS” (2013) és az „EZ A CSR 51 FELELŐS BESZÉLGETÉS” (2014) könyvek szerzője.

    Kőteleky Aywee

    Közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik a reklámiparban. Integrált ügynökségeknél, sokféle ügyfélkörrel dolgozik együtt, jelenleg a Friendly™ Creative kreatív igazgatói pozíciójában. Szorosan együttműködik animációs és produkciós csapatokkal. Napi szinten foglalkozik stratégiai és kreatív gondolkodással, miközben vezeti és támogatja a csapatát. Emellett aktívan foglalkozik mesterséges intelligenciával (Midjourney-Master’s degree in AI Art). 2019-ben WOLDA (Worldwide Logo Design Annual) Award of excellence díjat nyert, illetve festményei bekerültek a melbourne-i kiadású
    Capsules Book – Leaders In Contemporary Illustration kiadványába. Munkái megtalálhatóak a Magyar logók és Magyar tervezőgrafika TOP 100 című kötetekben is. 2021 óta tagja a MagyarBrands (Innovatív Kategória) és 2024 óta a Superbrands zsűribizottságának.

    Laczkó Balázs

    13 éve foglalkozik online marketinggel és 7,5 éve indította útjára saját webshopját. A Netmarketing keretein belül több száz webshop és webáruház működésére lát rá, illetve a marketingen keresztül segíti fejlődésüket. A sneci.hu-ból 5 év alatt sikerült piacvezető és sokszoros díjnyertes webshopot faragni. Egy éven keresztül a Google mentorprogramjában vehetett részt, ma pedig néhány külföldi és pár magyar vállalkozás mentorálásával adhatja tovább a megszerzett tudását. A Webshopok feketén-fehéren podcast házigazdája és ugyanezen címen írt könyv szerzője.

    Lakatos Zsófia

    Lakatos Zsófia a Magyar PR Szövetség Örökös tagja és korábbi elnöke, valamint az Emerald Public Relations alapító-ügyvezetője. Ismert kríziskezelési szakértő, a Válság112 tulajdonosa. Rendszeres előadója hazai és nemzetközi szakmai konferenciáknak, folyamatosan publikál, több egyetemen oktat. A Superbrands és a Green Brands Bizottság tagja, a Levegő Munkacsoport és a Budapest Klub vezetőségi tagja.
    A Smaragd Akadémia és a Business Sustainability Program alapító-tulajdonosa.

    Nagy Réka 

    Vezető online lapok vezető pozícióiból pottyantam át a ló túlsó oldalára miután az első lányom születése előtt egy kupac gyerekruhával néztem farkasszemet és azon gondolkodtam, vajon hogyan adhatnék valóban jót a gyerekemnek? A napi látogatói analitikák helyett az életciklus elemzéseket, és egyéb, ökológia leírásokat bogarásztam, hogy az előbbi területen megszerzett tudásomat az utóbbi téma javára fordíthassam. Az Ökoanyu rovat ötlete már tudatos “kommunikációs hack” volt a részemről: szerettem volna a fenntarthatósági kérdéseket áttenni itthon egy olyan diskurzusba, amivel el lehet érni a nagyközönséget. A tervem szerencsére működött, öt könyvet írtam eddig a témában, melyekből kettő bestseller lett. Tudásom szélesítése érdekében nemzetközi klímakommunikációs és humánökológiai képzéseket végeztem. Legfontosabb célom a hatékony klímakommunikáció gyakorlása, és a mérhetően hatékony technikáinak minél szélesebb körben való megismertetése.

    Novák Ferenc

    A Neo Interactive social media üzletágának vezetője 2016 óta, aki 15 éves tapasztalattal rendelkezik digitális marketing kampányok tervezésében, azon belül 12 éve pedig a social media, social media stratégia a szakterülete. Az elmúlt években több sikeres, díjnyertes nemzetközi digitális és social media projektet vezetett, részt vett az első magyarországi Viberkutatás tervezésében, a Mennyire zöld a magyar web? kutatásban A social media és digitális megoldások területén több konferencia és szakmai workshop állandó előadója.

    Papp Gábor

    Online marketing és SEO szakember. Szakterülete a keresőoptimalizálás és az üzleti modellek. A The Pitch SEO ügynökség alapítója és szakmai vezetője, ahol számos közepes-nagy ügyféllel dolgozott már együtt itthon és külföldön egyaránt. 2016 óta aktívan publikál, szakmai blogját évente több százezren olvassák. SEO munkája mellett a LazyJack hajós iskola és a ShipStore hajós bolt társtulajdonosa.

    Patterman Péter

    Az ELTE-n és a BME-n végzett munkapszichológus és mediátor, aki korábban marketinggel, újságírással, szervezetfejlesztéssel és vezetőképzéssel is foglalkozott. Jelenleg független pszichológiai szakértőként és HR-tanácsadóként dolgozik az Assessment Systemsnél, amely e gy közel 2 0 éves tapasztalattal rendelkező, nemzetközi cég. Az Assessment Systems szakértői elsősorban a munkavállalók kiválasztásában, fejlesztésében, vezetésében és megtartásában segítenek ügyfeleiknek. Céljuk, hogy a vezetők és a HR-esek munkáját könnyebbé és hatékonyabbá tegyék egyszerre.

    Paul Ágnes

    Az Organic Communications alapítójaként több, mint egy évtizede olyan ügyfeleket képvisel az oktatás, egészségügy és környezetvédelem területén, amelyek társadalmi szempontból fontos feladatokat látnak el, és szemléletformáló hatással vannak a mindennapjainkra. Az elmúlt években a körforgásos gazdaság szemléletét képviselő startupok kommunikációs munkáját és nemzetközi piacra jutását segíti. A greenwashing ellen fellépő The Cleanwashers szakmai összefogás egyik alapítója, valamint a Civil Díj zsűrijének állandó tagja.

    Pécsi Szabolcs

    Rendezvényigazgató, több mint egy évtizedes iparági tapasztalattal. Ügyvezető, akinek küldetése, hogy a csapata által megvalósított összetett rendezvényfolyamatok az ügyfelei számára komfortos döntések sorozatává egyszerűsödjenek. És nem utolsósorban apa, akinek fontos, hogy kislánya is tiszta környezetben nőhessen fel, és a Ráckevei-Dunánál is még sokáig lehessen pecázni.

    Dr. Serényi János

    Dr. Serényi János 20 évig vezette a McCann-Erickson Budapest Reklámügynökséget, emellett a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségének alapítója. Alapításuk óta vesz részt a Superbrands és a MagyarBrands programok munkájában és bizottságaiban. 15 éve a márkaépítéssel és vezetői, kommunikációs tréningekkel foglalkozó Értéktrend Kft. tulajdonosa. Oktatott többek között az Egyesült Államokban, Indiában, Kuvaitban is. Az online tréningeket kínáló videotrening.hu felület megalkotója.

    Svéda Dóra

    Executive coach és tréner a Coachingcentrum alapítójaként és HR-szakértőként szakmai csapatával segíti a vállalatokat szervezeti és humán fejlesztési projektjeikben vezetőfejlesztéssel, szervezetfejlesztéssel és vezetői márkaépítéssel. Szívügye a nagyvállalati szektor mellett vezetőfejlesztési programok meghonosítása a KKV-szektorban és a vezetők mentális egészségének és önismeretének támogatása. Induló vállalkozásokat mentorál szerteágazó egyéni és csoportos coaching tevékenysége mellett. Jelenleg pszichológia szakos egyetemi hallgató.

    Szabó Edit Ditte

    12+ évet dolgozott ügynökségi oldaltól kezdve bankszektoron át (Citibank, OTP Bank) a technológia (Microsoft) és az ügyfélélmény-kutatás (Bare International) területén működő cégek nemzetközi digitális marketingvezetőjeként. Jelenleg szabadúszó tanácsadóként, mentorként és trénerként segít vállalkozásokat, illetve alapítványokat a marketingstratégia alkotásában és megvalósításában. Számos hazai és nemzetközi konferencia előadója. 10+ éve a METU Digitális Marketing Executive MBA oktatója és 2018-ban felkerült a Forbes 30 sikeres fiatal 30 alatt és a CX Network 30/30 listájára is.

    Dr. Szabó Orsolya

    Dr. Szabó Orsolya többszörös díjnyertes üzleti és online kommunikációs stratéga, a Zsolya Communication alapítója. Üzleti tudását folyamatosan vezető egyetemeken (Harvard, Stanford, METU) bővíti, valamint nemzetközi marketingkurzusokon frissíti. Orsolya és szakértői csapata az elmúlt években több száz LinkedIn-profilt készített el vállalkozóknak, közép- és felsővezetőknek, valamint számos online és személyes workshop keretein belül is oktatta a LinkedIn eredményes és hatékony használatát. Emellett Orsolya elkötelezett híve a közösségépítésnek. 2023-tól már nem csak a magyar, hanem az európai és az amerikai piacon is jelen van: új, női vezetőket támogató projektje, a Women & Business, elsősorban a Szilícium-völgyben tevékenykedő cégvezető és vállalkozó nőket célozza meg.

    Szokody Ágnes

    Karrierje jelentős részét az FMCG piac meghatározó multinacionális cégeinél töltötte, ahol különböző pozíciókban jelentős szakmai tapasztalatot szerzett brand és trade marketing területen egyaránt. 2015 májusa óta a Randstad marketingmenedzsere. Örömmel fogadta a megkeresést és fordult a HR világa felé, mivel nagy potenciált lát az employer brandinggel kapcsolatos igényekben, valamint a HR szakmát elsődlegesen meghatározó digitális marketingben.

    Szomolányi Katalin

    Felépítette és vezette a Magyar Telekom fenntarthatósági területét, amit olyan szakmai sikerek öveztek, mint a felelős befektetői értékelésekben elért iparági vezető pozíció. Menedzselt európai projektet, ami elsőként határozta meg az ICT lehetőségeit a klímavédelemben. Szerkesztő-műsorvezetője volt az ország első fenntarthatósági műsorának a radiocafé 98.6-on. A Fenntarthatósági Nap fesztiválkonferencia főszervezője 13 éven át. Napjainkban főként a vállalati ügyfelek fenntarthatósági stratégiájáért felel, de nevéhez fűződik a HVG-vel partnerségben megalkotott ESG TOP-lista is. Igazgatósági tagja a WWF-nek, vendégoktatója a BCE MBA képzésének.

    Tóth-Nagy Péter

    2021-ben alapította integrált kommunikáció és employer branding fókuszú ügynökségét, a Follow The Yellow Communications-t. Meggyőződése, hogy az ellentétektől van egyensúly ebben a világban, ennek szellemében hozta létre szakmai műhelyét, ahol egy lendületes csapatban a kreativitás tudományos alapossággal, a tapasztalat inspirációval egyesül. A fiatal ügynökség 2023-ban HRKOMM díjat nyert, 2024-ben a SABRE Awards EMEA és az EBMA Europe döntősei közé került a Tesconak tervezett kampányaival.

    Dr. Újszászi Bogár László

    A Corvinus Egyetemen tanít meggyőzéstechnikát és ebből doktorált az ELTE-n. A doktorijában kidolgozott meggyőzéstechnikai modelljét 2019-től tanítják a Dubai University-n. Számos nagyvállalat rendszeresen meghívott szakértője (IBM, Lindab, Dupont Pioneer, Dow Dupont, Caterpillar, Alvogen, Opten, Konica Minolta stb.). Az ingatlanszektorban kizárólagos együttműködése van az Otthon
    Centrummal. Számos írása jelent meg a Forbesban, rendszeresen felkért szakértője az M1 gazdasági műsorának. A Magyar Rádió retorikai kerekasztal-beszélgetésének állandó vendége.

    Vér Balázs

    Filozófia tanári végzettsége megszerzése után a kreatív szakmában helyezkedett el szövegíróként. 10 éven át a D’Arcy Avenue szövegírója volt. A DeepInsight alapítójaként jelenleg az ügynökség kreatív vezetőjeként dolgozik. Rendszeresen ad elő szakmai konferenciákon. Meggyőződése, hogy kommunikációs szakemberként a szakmája az emberi vélekedések és viselkedés alakítása. Kötelességének érzi ezt a tudást a mindannyiunk jövőjét befolyásoló kihívások megoldásában is kamatoztatni.