A vidéki jövő és a felelős beruházások

2018 május 07. 13:57

A falvakban élő fiatalok többsége először az oktatás miatt hagyja el az otthonát, kollégiumba vagy albérletbe költözik, hogy képezhesse magát. A későbbiekben pedig egy jobb állás reményében a városokban telepednek le. Az évek során kialakult és megszokott városi életüket nagyon nehezen adják fel, így a legtöbben nem költöznek vissza a szülőfalujukba. Ennek hatására a vidéki lakosság, kiváltképpen a falvak népességének a száma folyamatosan csökken. De vajon mit tehetnek a cégek annak érdekében, hogy élhetőbbé tegyék a falvakat? Mi lesz azokkal, akik nem akarják otthagyni otthonukat és nagyvárosba költözni? 

A vidékfejlesztés egyik legnagyobb kihívását az ott élő emberek megtartása jelenti. A falvakból a városokba történő elvándorlást csak a helyi térségekben élő emberek aktív részvételével, a gazdasági és piaci hatékonyság növelésével, a foglalkoztatottság megőrzésével és folyamatos bővítésével, valamint a környezetminőség javításával lehet javítani. A hazai piacon számos cég kíván hozzájárulni a vidéki élet felemeléséhez, illetve a falvakban rejlő értékek és közösségek megőrzéséhez. A munkahelyteremtés során kiemelt szerepet kap az edukáció megléte, a folyamatos fejlődési és ezáltal az előrelépési lehetőségek biztosítása. 
 
A FÉMALK Fémöntészeti és Alkatrészgyártó Zrt. is azon cégek közé tartozik, akiknek fontos a kis községek kiüresedésének megállítása és a vidék felemelése. A fémipari tevékenységgel foglalkozó cég fő profilja a nyomásos alumíniumöntészet, amely mellett számos további feladat- és munkafázis – termék- és szerszámtervezés, modellezés, szerszámgyártás, az öntvények megmunkálása, felületkezelése és szerelése – elvégzésére is vállalkozik. 2017-ben a Borsod megyei Erdőhorvátiban építették meg üzemcsarnokukat, melynek célja a település kiüresedésének megállítása volt. Az ott dolgozó 23 fiatalt egy évig Budapesten képezték, ők kezdték el a munkát a Sárospatakhoz közeli községben. Amennyiben jól teljesítenek, az üzemet a cég bővíteni fogja, így akár 60-80 ember is kaphat majd munkát a társaságtól. Példát szeretnének mutatni más nagyobb cégek számára is, hogy aki megteheti, létesítsen munkahelyeket a hátrányosabb helyzetű vidékeken, megelőzve ezzel a fiatalok elvándorlását.
 
Támogató márka:
 

Értékelje ezt a cikket:
Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!  

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre

Feliratkozás

Brandbook Magazin

BRANDING 2017

Szolgáltatások

referenciak.com - üzletszerzés, lead generálás b2b marketing eszközzel

tovább
Vissza az oldal tetejére
Szerkessze helyben!
A narancssárgán jelzett mezőkbe írja be az adatot! A jobb oldali aktiváló gombbal élesítheti a tartalmat.

INAKTÍVAK:

- [nincs cím]
- Terms and Conditions
- Használati útmutató - 5.3 fejezet
- Használati útmutató - 5.2 fejezet
- Használati útmutató - 5.1 fejezet
- Használati útmutató - 4.9 fejezet
- Használati útmutató - 4.8 fejezet
- Használati útmutató - 4.7 fejezet
- Használati útmutató - 4.6 fejezet
- Használati útmutató - 4.5 fejezet